Sök efter:

Så sparar du in på din elförbrukning!


Bra saker att ha i åtanke

Vi alla människor blir mer och mer medvetna om hur vi lever i denna tid, dels hur vårt levande påverkar världen men även över vår privatekonomi. Vi blir mer och mer medvetna om vår egna konsumtion och påverkan på vår kära planet vi lever på, och allt fler människor möts av detta som en plågsam örfil. De inser att de inte alls lever så hållbart som de velat önska, och önskan av att leva mer hållbart gror inom dem. 

Vi vill gärna leva mer klimatsmart

Allt fler människor vill leva bättre och mer hållbart, men vet inte exakt hur de i praktiken kan applicera detta i sin vardag. Men vad har ett mer hållbart levande för positivt samband med vår privatekonomi kanske ni frågar er? Jo det är nämligen så att en av de största klimatbovarna för privatpersonerna är elförbrukningen i hemmet! Och därför tänkte jag här presentera och diskutera lite smarta tips och tricks för att dra ner på elförbrukningen hemma och spara in på både miljö och elräkningar som dimper ner i brevlådan i slutet av varje månad! Med dessa smarta knep behöver det inte komma som en lika otrevlig överraskning!

Släck lampan – ack så viktigt!

När det kommer till att spara in el i hemmet och således leva mer ekonomiskt och klimatsmart på samma gång så finns det en rad olika tips och trix som man bör pröva och testa sig fram med, och här kommer både gamla klassiska tips in i bilden som helt nya ideer som är viktigare än någonsin i våra moderna hem! Ett typiskt sådant gammalt klassiskt knep är att släcka lampan efter sig – och de må låta löjligt för vissa av er, men ack så viktigt det är! Otroligt mycket el slösas varenda dag genom att lampor får stå på när de inte överhuvudtaget kommer till användning, och det är definitivt inte vad jag kallar Klimatklok el! Den mest klimatkloka ellen är den elen som verkligen kommer till riktig och effektiv användning, och som genereras av ett Elbolag som producerar klimatsmart el givetvis!

Många bäckar små som man säger

En smart, viktig och bra tumregel att hålla koll på när man ska spara in el och hushålla med elräkningen är det klassiska ordspråket många bäckar små – och så sant som det är sagt! Kommer du ihåg att släcka lampan i ditt sovrum innan du går till arbetet åtminstone varannan dag så kommer det i slutändan ge en stor skillnad på räkningen! Här gäller det givetvis även att Teckna elavtal med ett bra elbolag som har konkurrenskraftiga priser på sin el! Andra smarta saker kan vara att inte sätta på tvättmaskinen oftare än nödvändigt, stänga av varmvattnet medan håret schamponeras och att byta ut alla glödlampor mot energisnåla lampor. Som sagt, många bäckar små kan spara dig flera hundralappar! 

Sänk temperaturen och sov bättre!

Ett sista smart knep för att leva mer energisnålt, ekonomiskt och hållbart är att sänka temperaturen i bostaden! Visste du att allt för många människor har det flera grader varmare än de borde i sin bostad? Självklart finns det inga rätt eller fel men det skadar definitivt inte att vrida ner termostaten lite grann! Det är vad jag kallar Klimatklok el. Dessutom så har det visat sig att vi sover bättre i lite kallare temperaturer, det är faktiskt sant! Så ett av mina stora tips är att sänka temperaturen, åtminstone i sovrummet, en säg 2-3 grader och spara in el samtidigt som du sover bättre! Det här mina vänner, var lite tips och trix för Klimatklok el, både lite gamla hederliga tips som är viktigare än många tror, lite härliga ordspråk som riktlinje och lite nya tips om att sova bättre med kallare temperatur tack vare ny forskning! Sen, självklart är det viktigaste för att spara in elen att ha ett bra Elbolag!