Factoring skapar företagslikvidet

Som företagare oavsett bransch är ekonomin ibland ett illa måste, i slutändan är det procenten på sista raden och kronorna på kontot som avgör om man kan fortsätta göra det man tycker om mest, att driva företaget framåt. Det finns stunder som alla företagare känner igen sig i och det är att företaget går bra men likviditeten brister, har detta att göra med usel betalningsförmåga bland ens kunder eller tycker de helt enkelt att ekonomi är lika tråkigt. Kanske är det en kombination. Som tur är finns det lösningar hos andra som istället älskar ekonomi.

Fakturaköp & Fakturabelåning

Hur fungerar då fakturaköp? Att stå där med en ytterligare en faktura i väntan på att de andra ska betalas är självfallet en positiv men ändå gastkramande känsla. Då rekommenderas att kontakta ett finansbolag som tar emot bitcoin och swish arbetar med factoring, det vill säga man antingen köper fakturan eller belånar den. Resultatet blir att du lämnar över ansvaret för fakturans betalning till ett finansbolag som sedermera ser till att driva in betalningen och du får direkt pengarna på företagets konto. Ingen väntetid, det enda som kostar är en procentuell del av beloppet som det väl kan vara värt för att slippa fokusera på om kunden kommer betala i tid. Därför är factoring ett utmärkt sätt för företagare som driver framgångsrika bolag men som har problem med likviditeten.

Hjälp med kundkontroll

Finansbolag som arbetar med factoring är självfallet mycket kunniga på att analysera företag och dess ekonomier, vilket de även hjälper dig med så att du kan tacka nej till kunder som helt enkelt inte har tillräcklig med pengar för att ha en chans att betala i tid. En billig försäkring för dig som investerar tid och eventuellt en hel del pengar med att framställa produkt åt kunden.

Vill du veta mer om hur fakturaköp och fakturabelåning kan hjälpa ditt företag genom factoring bör du kontakta finansbolaget Prioritet Finans som arbetat i över 25 år med att hjälpa företag till bättre likviditet.